Русия въведе задължителна ваксинация срещу коронавирус.Това съобщи  директорът на Института

...
Русия въведе задължителна ваксинация срещу коронавирус.Това съобщи  директорът на Института
Коментари Харесай

Руската назална ваксина срещу коронавирус ще бъде на разположение на гражданите след 3-4 месеца

Русия вкара наложителна имунизация против ковид.

Това съобщи  шефът на " Института Гамалея " Александър Гинзбург, представен от ТАСС.

Според него, тя ще бъде ефикасна и против новия вариант на коронавируса Омикрон.

" Лабораторните опити демонстрират, че " Спутник V " в нормалната инжекционна форма защищава от " омикрон ", което значи, че ще бъде ефикасна и в назалната си форма ", сподели той.

Припомняме, че в края на предходната година стана ясно, че набирането на доброволци за проучване на назална ваксина против ковид в Русия ще стартира на 15 януари. Предвижда се набиране на няколко групи хора - и към този момент имунизирани, и такива, които към момента не са.

В допълнение, тези изследвания ще тестват и система, създадена от института за установяване на равнището на антителата след прилагането на директна назална ваксина, добавя news.bg.

През октомври 2021 година, Министерството на здравеопазването на Русия издаде на Центъра. Разрешение на Института за осъществяване на втора фаза от клинични изпитвания на ваксина против ковид под формата на назален спрей. Както Гунзбург означи по-рано, тази ваксина няма да отстрани нуждата от рутинна имунизация, а ще се трансформира в допълнение към нея, осигурявайки още една преграда за зараза.

Русия вкара наложителна имунизация против ковид.

Русия се подрежда на трето място по брой умряли по време на пандемията след Съединени американски щати. Броят на умрелите от COVID-19 в Русия надхвърли 600 000 души след скок в броя на инфектираните, свързан с " Делта " разновидността на ковид.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР